Boktips

Här kommer jag att ge tre stycken boktips. Böckerna jag valt ut, har givande illustrationer som jag tror är värdefullt för mitt framtida yrke som lärare.

  1. Pija Lindenbaum är författare och illustratör till boken Lill-Zlatan, hon använder sig av färger i olika färgskalor för att ge läsaren en förståelse för känslor. Exempelvis står det inte i texten att Lill-Zlatan känner sig ensam eller obekväm men färgerna i grå toner förmedlar budskapet till mottagaren på ett fint sätt. De vuxna i boken illustreras även från ett barns perspektiv, vilket ger läsaren en större förståelse för hur det är att vara liten.

Bildkälla

2. Gosiga Gunnar skriven av Steve Smallman och illustrerad av Tim Warnes är en fantastisk bok på det sättet att barnen själva kan känna på Gosiga Gunnars mage, som är gjort av ett mjukt material. Denna bok är bra för att sinnena förstärker upplevelsen av boken.

Bildkälla

3.  Jag vill ha min hatt, skriven och illustrerad av Jon Klassen är mitt sista tips. Boken är illustrerad i ”dova, naturnära” färger och kan vid första ögonblicket uppfattas som tråkig. Historien är däremot väldigt rolig och författaren har valt att förstärka hatten i signalfärgen röd som ger förstärkande effekt till texten i boken. Ett fint samspel!

Bildkälla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s