BOM Bild filmreflektion

Stop motion projektet gav mig många nya erfarenheter då jag inte arbetat med Imotion appen tidigare. Jag blev rikare på kunskapen om att man kunde lägga in spår från GarageBand och även använda en greenscreen för att få till en bra bakgrund om man vill lägga till effekter eller bilder efteråt. Dock märkte jag att ljudfilerna som spelades in var det trixigaste momentet eftersom vi behövde tajma det exakt när karaktärerna skulle börja röra på munnen. En insikt jag kom till var att vi behövde ta så många fler bilder än jag från början trott för att manuset skulle passa, på några ställen fick vi ändra om och korta ner texten.

Jag reflekterade över att detta är en bra uppgift för eleverna att träna upp sin samarbetsförmåga – då karaktärerna behövde delas upp, samt vem som ska få fota och så vidare vilket ledde till att det blev många moment och beslut som skulle fattas. Ju fler foton tagna med små ändringar ledde till att filmen blev mycket roligare och rörligare! Samt att denna uppgift ledde till mycket mycket skratt, vi hade en väldigt hängiven grupp där alla kom med bra idéer som ledde till att arbetet flöt på.

Som bildlärare finns det många roliga sätt att arbeta med miljömedvetenhet och hållbar utveckling tillsammans med eleverna. En uppgift jag tänkt ut, skulle kunna vara att de får skapa ett eget samhälle med sådant de själva tycker är viktigt för hållbar utveckling – hur eleverna tror att samhället ser ut om 50 år exempelvis. Samhället får de bygga av återvunnet material samt mjölkförpackningar, toarullar och så vidare. De får använda tekniken Assemblage efter att de målat staden med täckande, opak färg. Assemblaget består av naturmaterial, stenar, kottar och pinnar som sedan lätt går att flytta på. För ett hållbart tänk kring vår miljö gäller det att vi informerar eleverna om deras ansvar som exempelvis konsumenter, att de val vi människor gör leder till konsekvenser för oss själva och miljön. Att känna delaktighet och ansvar i större beslut är ingen självklarhet och därför behöver vi  människor påminnas. Insikten om att eleverna själva kan delta aktivt i samhällsutvecklingen är viktig (Björneloo, 2011, s.76).

Annonser

En reaktion på ”BOM Bild filmreflektion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s